Benvolguts amics, companys i col·laboradors,

Com a actual President de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, és tot un honor estar al capdavant d'una de les Associacions amb més història de Girona, amb prop de 40 anys de trajectòria.

A mitjans dels anys 60, un grup d´empresaris turístics de la ciutat de Girona, amb noms tant insignes com el Sr Juli Lara, el Sr Xavier Teixidor, el Sr Josep Carreras, el Sr Narcís Agustí, varen assumir el cost i, perquè no dir-ho, el risc de la construcció i gestió de la que es pot considerar la primera oficina de Turisme de la ciutat de Girona, anomenada “ Hotel-inform”. Aquesta oficina estava situada a l´actual passeig de la copa i tenia la voluntat de rebre i informar al viatger d´on podia reposar del llarg viatge, gaudir de bona gastronomia i descobrir una ciutat amb un exuberant i sorprenent patrimoni monumental que sovint era desconeguda per molts.

Anys més tard, cap allà l´any 1.977, aquest grup d´empresaris satisfets pels resultats d´ aquella primera experiència decideixen fer un pas endavant i es constitueix legal i formalment en la que llavors s´anomenava “Asociación de Empresarios de Hostelería y Turismo de la Zona Radial – Gerona“, amb l’ànim de convertir-se en l´únic i ferm representant reconegut, davant les administracions, institucions, organitzacions, tant publiques com privades, representants sindicals, i empreses proveïdores, així com d´altres agents de turisme del nostre territori.

D’ençà a dia d´avui, la nostra Associació ha anat creixent, poc a poc, any rere any, gràcies a tots els Presidents i les seves Juntes, que han agafat les rendes al cap davant i que han dedicat de manera altruista el seu temps i esforç personal a representar i treballar per l´Associació i els seus associats. Així, aconseguint de créixer no tant sols en el nombre i la qualitat dels establiments associats, sinó també en la seva reputació, prestigi i confiança.

Igual que aquells primers pares de l´Associació, els qui avui estem al capdavant, seguim fidels a aquells preceptes originals, pretenem que els visitants siguin acollits amb la cordialitat i professionalitat que caracteritza el nostre sector: en les modernes, confortables i càlides habitacions dels nostres allotjaments; i que gaudeixin de la nostra rica i reconeguda gastronomia, elaborada amb afany i ofici i servida amb afecte i correcció, mostrant la nostra cuina de qualitat i proximitat…

Malgrat tot, però, per imperatiu dels temps que vivim, ens cal fer un pas més enllà. L’experiència dels anys ens ha ensenyat que la promoció és un element important en el nostre sector. Per aquest motiu, des de l´Associació seguirem treballant en esdeveniments promocionals propis, tant importants com ara “Girona10”, la Setmana Gastronòmica de Girona, el Destapa’t, i nous projectes en els que estem treballant, així com recolzant totes aquelles iniciatives, tant publiques, com privades, que considerem interessants des de l'Associació.

Així doncs, us convidem a seguir treballant plegats, suggerint, proposant les vostres idees, per tal de seguir millorant des de la vessant associativa i aprofitant la força que ens dona l´important col·lectiu que representem i del que tots i cadascú de nosaltres en formem part important.

 

Josep Carreras i Espígol
President de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona