Associació d'Hostaleria de Girona

Benvolguts amics, companys i col·laboradors,

Com a actual President de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, és tot un honor estar al capdavant d’una de les Associacions amb més història de Girona, amb més de 40 anys de trajectòria.

A mitjans dels anys 60, un grup d’empresaris turístics de la ciutat de Girona, amb noms tant reconeguts en el sector com el Sr. Juli Lara, el Sr. Xavier Teixidor, el Sr. Josep Carreras i el Sr. Narcís Agustí, varen assumir el cost i, perquè no dir-ho, el risc de la construcció i gestió de la que es pot considerar la primera oficina de Turisme de la ciutat de Girona, anomenada “Hotel-inform”. Aquesta oficina estava situada a l’actual passeig de la copa i tenia l’objetiu de rebre als viatgers i informar-los dels llocs on podien reposar desprès d’un llarg viatge, de com gaudir de la meravellosa gastronomia gironina i d’on adreçar-se per a descobrir una ciutat amb un exuberant i sorprenent patrimoni monumental, que sovint era desconeguda per molts.

Anys més tard, cap a l’any 1.977, aquest grup d’empresaris satisfets pels resultats d’aquella primera experiència decidiren fer un pas endavant i constituir legal i formalment el que en aquell moment es va anomenar “Asociación de Empresarios de Hostelería y Turismo de la Zona Radial – Gerona“, amb l’ànim de convertir-se en l’únic i ferm representant reconegut davant les administracions, institucions, organitzacions, tant publiques com privades, representants sindicals i empreses proveïdores, així com d’altres agents de turisme del nostre territori.

D’ençà a dia d’avui, la nostra Associació ha anat creixent, poc a poc, any rere any, gràcies a tots els Presidents i les seves Juntes, que han agafat les rendes i que han dedicat de manera altruista el seu temps i esforç personal a representar l’Associació i a treballar per als seus associats. Així, s’ha aconseguit créixer no tant sols en el nombre i la qualitat dels establiments associats, sinó també en la seva reputació, prestigi i confiança.

Igual que aquells primers pares de l’Associació, els qui avui estem al capdavant, seguim fidels als preceptes originals, amb l’objectiu de que els visitants siguin acollits amb la cordialitat i professionalitat que caracteritza el nostre sector: en les modernes, confortables i càlides habitacions dels nostres allotjaments, gaudint de la nostra rica i reconeguda gastronomia, elaborada amb afany i ofici i servida amb afecte i correcció, mostrant la nostra cuina de qualitat i proximitat.

Malgrat tot, per imperatiu dels temps que vivim, ens cal fer un pas més enllà. L’experiència dels anys ens ha ensenyat que la promoció és un element important en el nostre sector. Per aquest motiu, des de l’Associació seguirem treballant en esdeveniments promocionals propis, tant importants com ara Girona10, Setmana Gastronòmica de Girona, rutes de tapes per marcar l’inici de la temporada d’estiu i d’hivern, Gastroflors i nous projectes en els que treballem cada any, així com recolzant totes aquelles iniciatives, tant publiques, com privades, que considerem interessants per als nostres associats.

Així doncs, us convidem a seguir treballant plegats, suggerint canvis, proposant noves idees, per tal de seguir millorant des de la vessant associativa i aprofitant la força de l´important col·lectiu que representem i del que tots i cadascú de nosaltres en formem part.

Josep Carreras i Espígol

President de l'Associació d'Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona

Òrgans de representació

La composició de la Junta Directiva de l’Associació d’Hostaleria, Turisme i Restauració de Girona, aprovada per l’Assemblea General del 22 d’octubre 2018 és la següent:

Josep Carreras i Espígol
President
Hotel Europa
Maria Àngels Velázquez
Secretària i vice-presidenta d'hotels
Hotel Melià Girona
Xavier Gotzens
Tresorer
Hotel Costabella
Esther Soler
Vice-presidenta de turisme
Hotel Ciutat de Girona & Del Vi Apartaments
Sergio Incocciati
Vocal Sector allotjament
Ibis Hotels & Ibis Budget Hotels
Xavier Manresa
Vice-President Restauració
Restaurant Porcus
Restaurant Sinofos
Restaurant Fock Viu
Xavier Garcia
Vice-president Esdeveniments i Vocal Sector Restauració
Restaurant Mimolet i Castell de Sant Gregori
×ATENCIÓ: Cookies no configurades en l'idioma actual. Revisa la teva configuració al plugin, gràcies!